En vanlig fråga som ofta ställs är: ”Vad bör man äta efter träning?”. Man kan få svar som innefattar alltifrån en liten proteinshake till världens vrakmåltid, så hur ska man egentligen göra? Vad är bäst för kroppen?

När du kör en intensiv träning brister muskelcellerna. För att muskelcellerna ska kunna återhämta sig, behövs aminosyror, det vill säga små byggstenar som den kan bilda nya muskelstrukturer av. En av de bästa källorna till det är proteiner som i mag-tarmsystemet bryts ner till just aminosyror.

Därför är det väldigt viktigt att efter träning snabbt få i sig protein för att kroppen ska kunna återhämta sig. Det finns många sätt att få i sig protein på, du kan t ex köpa proteinpulver och göra proteinshakes men du kan också dricka mjölk, äta en proteinbar, keso, kvarg eller något liknande. Men ju fortare du får i dig protein, desto fortare kommer kroppen att börja återhämta sig.

Man skulle kunna tänka sig att man tar med sig något av det ovanstående till träningen för att efteråt få i sig detta så snabbt som möjligt, och sedan äta ett större mål mat när man kommer hem, t ex.

 
Källor: http://iform.se/traning/kost-och-traning/at-direkt-efter-traningen
 
/ Hedda

Kommentera

Publiceras ej